Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Silkeborg Radikale Venstre

Skolepolitisk spin fra K, SF, AL og EL

Af Johan Brødsgaard, medlem af Silkeborg Byråd for Radikale Venstre

 

I Radikale Venstre ønsker vi en mangfoldig folkeskole, hvor børn med forskellige baggrunde kan møde hinanden. Vi tror på, at det er godt at dele hverdag med folk, der er anderledes fra en selv. Det kan give udvikling, indsigt - og sikkert også nedbryde nogle fordomme.

På landsplan har vi derfor foreslået, at folkeskolerne i højere grad skal afspejle den kommune, de er en del af. I dag oplever vi desværre ghettoisering forskellige steder i landet, og det vil vi gerne gøre noget ved.

Forslaget handler om at omfordele nydanskere på folkeskolerne. Hvis der ex. bor 10 % nydanskere i alt i en kommune, så skal folkeskolerne stræbe efter at have 10 % nydanske børn.

Imidlertid ønsker byrådskandidaterne, Mia Schmidt (K), Anne Lund (SF), Claus Løwe Klostergaard (AL) og Peter Sig (EL) at gøre det til en debat om storskoler, og de postulerer, at det er en del af forslaget. Det er dog så langt fra virkeligheden, som det nu kan være.

Radikale står for en decentral skolestruktur med velfungerende lokale skoler i hele Silkeborg Kommune, men vi ønsker altså også at give nogle konkrete bud på, hvordan integrationen kan løses bedre end i dag.

Vi stiller os ikke tilfredse med tomme floskler og snak om boligpolitik, som de fire foreslår, for det løser ikke en akut problemstilling. Vi kan gøre meget ift. at skabe en god boligpolitik, der kan give bedre integration, men effekterne vil vi først se om mange år.

Vi ønsker at handle her og nu. Derfor dette forslag, og vi er glade for, at S og V (i hvert fald på landsplan) er positive over for idéen. Mon ikke at vi kan finde fælles fodslag i byrådet?