Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Silkeborg Radikale Venstre

Hvad er vores plads?

af Poul Elmegaard , Byrådskandidat, Radikale Venstre

 

Her op til kommunevalget 21. november er kommunalpolitik naturligvis i centrum. Mit spørgsmål er om kommunalpolitik ikke også er politik, der rækker ud over kommunegrænsen?

Mit svar er er entydigt JA. I kraft af det direkte samarbejde med nabokommunerne, som ex. samarbejdet omkring Gudenåen, hvor kun fælles løsninger, kan skabe en løsning. Derfor har vores naboer også betydning for os. 

 

På andre områder skal vi, efter min mening, også samarbejde. Vi skal lade os inspirerer og lære af andre, samtidig med at andre kan blive inspireret og lære af os.

Derfor skal vi søge at få maksimal indflydelse og udbytte af vores medlemskab af EU. Som kommune er vi en del af EU.

Vi skal gribe mulighederne og gøre Silkeborg kommune større. Der findes en lang række områder, hvor vi kan udvikle os og drage nytte af samarbejdet, bl.a. igennem det midtjyske samarbejde:

Central Denmark EU Office – også kaldet CDEU, har med lille besætning fra sit kontor i Bruxelles, i de seneste 10 år hentet ikke mindre end 750.000.000 kr. til projekter i Midtjylland. Flot!   

 

Lad os vise verden, at Silkeborg Kommune er del af EU og lad os gribe muligheder i EU samarbejdet. Det er bl.a. derfor jeg gerne vil gøre en forskel i det nye byråd.